Δελτίο Τύπου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, Μ.Μ.Ε. & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Τ.Ν. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

3ο ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΙΝΟ
Η γλώσσα ως πολιτική πράξη
.1-2 Οκτωβρίου 2022 (μέσω της πλατφόρμας Teams)

Ο Διαδικτυακός Όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε. και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το «3ο Μικρό Θερινό». Η φετινή δράση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 1-2 Οκτωβρίου 2022, φέρει τον ειδικότερο τίτλο:
Η γλώσσα ως πολιτική πράξη
Οι θεματικές στις οποίες θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα είναι οι εξής:
-Η εξουσία της γλώσσας και η γλώσσα της εξουσίας
-Αναπαραστάσεις του φύλου στην πολιτική σφαίρα
-Έμφυλα στερεότυπα, έμφυλη βία, προκαταλήψεις και σεξισμός στη γλώσσα
-Ο λόγος των Μ.Μ.Ε. ως φορέας πολιτικής πράξης
-Η LGBT+ κοινότητα μέσα από τη γλώσσα των Μ.Μ.Ε.
-Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η σχέση τους με την πολιτική πράξη
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους αλλά και επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης. Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου summerschool.ac.uoi.gr και στη σελίδα του διαδικτυακού Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου https://www.facebook.com/OmilosApofoiton.
Με την παρουσία και τη συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, καθώς και επαγγελματίες από τον δημοσιογραφικό χώρο.
Την ευθύνη για την οργάνωση του προγράμματος φέρει η επιτροπή του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου με την επιστημονική επίβλεψη της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι εγγραφές συνεχίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ.:
-Ελένη Τσαλκατίδου (tsalkatidou@yahoo.com) και
-Μαρίνα Παπαδοπούλου (marina.papadopoulou2010@gmail.com).