Δελτίο Τύπου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, Μ.Μ.Ε. & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Τ.Ν. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

4ο ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΙΝΟ
Γλώσσα & Αμηχανία
13-14 Μαΐου 2023 (μέσω της πλατφόρμας Teams)

Ο Διαδικτυακός Όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε. και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με την υποστήριξη του STUDY IN GREECE, διοργανώνει το «4ο Μικρό Θερινό». Η φετινή δράση, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το διήμερο 13-14 Μαΐου 2023, φέρει τον ειδικότερο τίτλο:
Γλώσσα & Αμηχανία
Οι θεματικές στις οποίες θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα είναι οι εξής:
-Πολιτική ορθότητα και ελευθερία της έκφρασης
-Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις μορφές της επικοινωνίας
-Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτή η άγνωστη
-Η γλώσσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
-Τα έμφυλα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις στη δημόσια σφαίρα
-Κλιματικό άγχος και απεικονίσεις του στον τύπο
-Η ποιότητα του δημοσιογραφικού και πολιτικού λόγου

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους αλλά και επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης. Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου summerschool.ac.uoi.gr και στη σελίδα του διαδικτυακού Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου https://www.facebook.com/OmilosApofoiton.
Με την παρουσία και τη συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, καθώς και επαγγελματίες από τον δημοσιογραφικό χώρο.
Την ευθύνη για την οργάνωση του προγράμματος φέρει η επιτροπή του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου με την επιστημονική επίβλεψη της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Μετά το πέρας του 4ου Μικρού Θερινού θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων για εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ.:
-Ελένη Τσαλκατίδου (tsalkatidou@yahoo.com) και
-Μαρίνα Παπαδοπούλου (marina.papadopoulou2010@gmail.com).